Spaghetti Carbonara


Sæt en stor gryde til kogning ved høj varme. Mens vandet kommer i kog, varm panchettaen på en pande eller wok ved middel temperatur til fedtet er væk og kødet er begyndt at brunes. Tilsæt smør og fintsnittet hvidløg og skrug ned for varmen og steg det videre i nogle minutter, pas på hvidløgene ikke brænder på! Fisk hvidløgene op efter et par minutter og kom skalotteløget i og steg videre i et par minutter. Når vandet koger tilsættes salt, og pastaen koges efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra pastaen, men gem lidt af kogevandet. Hæld pastaen over i panden sammen med lidt af kogevandet og hvidvinen. Sluk for panden og bland indholdet forsigtigt. Pisk ægene grundigt med muskatnød, parmasan og vintersar. Tag panden af kogepladen og tilsæt æggemassen mens du rører grundigt men forsigtigt. Fortsæt med at røre i panden til ægene er grundigt fordelt, osten er smeltet og det hele er lækkert cremet og blankt. Den tilbageværende varme i panden og pastaen vil tilberede æggene uden at de får røræg konsistens. Hvis blandingen er for tyk, tilsætter du lidt ekstra kogevand eller en sjat vin. Anret pastaen på to tallerkner og dryp lidt af din bedste olivenolie over. Du kan også drysse lidt mere ost på. Slut af med et ekstra drys frisk vintersar til pynt.


Denne opskrift kommer fra Johan Johansens madblog hvor du kan læse en hel lille afhandling om Carbonare. Siden er på engelsk.

 

Indkøbs seddel


200 g. Frisk spaghetti
50 g. Pancetta, hakket
50 g. Revet Parmesan 
Ca. 25 g. Smør
1 Skalotteløg, fint hakket
1 Fed hvidløg (kan udelades)
2 små æg
½ glas tør hvidvin
1 spsk. salt
En kvart teske friskrevet muskatnød
Frisk vintersar
God olivenolie


Instagram